Jesenná pohoda na Lomničáku

Takto pred rokom sme spolu s Drahošom a Radom vystúpili na najvyšší štít Slovenska - Gerlach. Už vtedy nám bolo jasné, že toto nebude naša posledná spoločná túra. Po roku sme sa opäť stretli na príjemnej túre vo Vysokých Tatrách.

sobota, 29. september 2012

Takto pred rokom sme spolu s Drahošom a Radom vystúpili na najvyšší štít Slovenska - Gerlach. Už vtedy nám bolo jasné, že toto nebude naša posledná spoločná túra. Po roku sme sa opäť stretli na príjemnej túre vo Vysokých Tatrách. Tentokrát si chlapi vybrali druhý najvyšší štít Karpatského oblúka. Na tento vrchol vedie niekoľko výstupových trás. Veľmi zaujímavý je okruh feratou. Ponúka to najlepšie, čo sa dá v Tatrách zažiť. Na relatívne krátkom úseku nás čakal zostup exponovanou feratou, výstup Téryho kuloárom a záver Jordánky s fantastickými výhľadmi na Belianske Tatry, Zmrzlé doliny a celú západnú časť Vysokých Tatier až po Kriváň.

Predpoveď počasia so silným vetrom sa nenaplnila takže sme opäť raz spoločne zažili úchvatnú atmosféru jesenných Tatier. Chlapi, teším sa nabudúce!