Lavínový kurz 15.-17.2.

Vo Veľkej Fatre sa uskutočnil druhý lavínový kurz pre začiatočníkov a mierne pokročilých. Napriek nie ideálnemu počasiu sa všetci dozvedeli veľa nových informácií, skrotili svoju lavínovú výstroj a ich pohyb v zimnom teréne sa v budúcnosti stane bezpečnejším.
piatok, 22. február 2013

V polovici februára sa konal už druhý lavínový kurz pre začiatočníkov a mierne pokročilých. Tentokrát s českou prevahou. Pod vedením horských vodcov si všetci osvojili prácu s lavínovou výbavou - lavínovým vyhľadávačom, sondou, lopatou. Okrem toho sa dozvedeli aj to, ako minimalizovali lavínové nebezpečenstvo priamo v teréne.

Nepriaznivé počasie v sobotu, nemohlo pokaziť skvelú atmosféru. Nácvik v teréne bol a následná nečakaná "ostrá akcia" pri krátkej túre v okolí všetkých prekvapila, no ani zďaleka nezaskočila. Zvládli na výbornú! Neďela sa niesla v duchu perfektného počasia a zažili sme aj slovenskú kanadu, v podobe lyžovania v prašane po kolená.

Počas kurzu sa všetci dozvedeli nové informácie a podarilo sa im skrotiť svoju lavínovú výstroj. Okrem super oblasti vo Veľkej Fatre, kde boli všetci po prvý krát, sme videli ABS batoh v akcii a zažili perfektnú lyžovačku a ideálne podmienky na lavínový kurz. Verím, že budúci pohyb v zimnej krajine sa pre všetkých stane bezpečnejším. Prajem veľa pekných výletov a teším sa na ďalšie stretnutie niekde v horách.