Skialpinizmus v okolí Zamkovského chaty

Víkend plný slnka, snehu, alpinizmu a dobrej nálady. To všetko na lyžiach, v domácich veľhorách - Vysokých Tatrách.
pondelok, 25. marec 2013

Ďalší víkend na lyžiach za nami. Aj tento mal byť v znamení slnka, prašanu, alpinizmu a tatranských sediel. Konalo sa takmer všetko, okrem tatranských sediel. Miesto pre basecamp vyhrala Zamkovského chata. Pôsobili sme v oblasti Veľkej a Malej Studenej doliny vo Vysokých Tatrách.V piatok večerný výšlap pri svite mesiaca a čeloviek. Romantika na druhú. Plán na sobotu bol jasný. Pivečko na Zbojníckej chate vo Veľkej Studenej doline, lyžovanie v snehu po pás cez "generál" a na záver alpinizmus v Priečnom sedle a nekonečný zjazd Streleckou kotlinkou. Niečo cez 1300 nastúpaných metrov pocítili všetci. Snehu nikdy nie je dosť, no v tento deň ho bolo miestami až príliš. Kdo maže, ten jede. Niektorí nenamazali, tak im to akosi nešlo. Denný rozkaz na nedeľu znel: Malou Studenou pod "hang", filmárskym žlabom do Lomnického sedla a zjazdovkou do Tatranskej Lomnice. Nikto nenamietal a ku slovu sa dostali mačky a čakan. Okolo 600 výškových metrov na mačkách zanechalo dojem na každom "nováčikovi". Už to máte za sebou, na mačkách vám to na prvý krát išlo veľmi dobre. Nabudúce to bude určite lepšie. Oddych v sedle, zopár fotiek a lyžovanie až do Tatranskej Lomnice. Deň ako z katalógu.

Opálení a spokojní boli všetci - Zuzka, Tomáš, Jožo, Gabo aj Vlado. Ďakujem vám za účasť a spoločnosť. Bolo to veľmi príjemné.

Víkendové podmienky opäť neboli ideálne a naše rozhodnutie neabsolvovať kompletný prechod bolo správne. Potvrdila to aj smutná víkendová bilancia jedného a neskôr dvoch alpinistov, ktorí sa do Tatier už nikdy nevrátia... nech odpočívajú v pokoji, v horách, tam kde to mali tak radi.