Ako Satan zdolal Satan

Peky je náš spoločný kamoš. Kedysi sme ho volali Satan. Práve preto sme sa rozhodli osláviť jeho narodeniny štýlovo - na rovnomennom tatranskom vrchole.
pondelok, 7. október 2013

Peky je náš spoločný kamoš z vysokej školy. Kedysi sme ho volali Satan. Keďže sme sa dávno nevideli, rozhodli sme sa jeho narodky osláviť tatranskou túrou štýlovo - na diabolskom vrchole zvanom Satan.V silnej zostave - Vlado, Peky, Tulky a ja, sme sa vybrali zo Štrbského plesa do Mlynickej doliny. Studené ráno sa s príchodom prvých slnečných lúčov zmenilo na typicky teplé babie leto. Počasie na výstup bolo ideálne. Okrem nás mali vrcholové ambície aj ďalšie skupiny vysokohorských turistov. Tempo ani zďaleka nebolo ambiciózne, no neflákali sme to.

Po krátkej pauze na hlavnom a vedľajšom vrchole, so satanským zápisom 666 do vrcholovej knihy, sa náš ďalší postup nasmeroval hrebeňom Bášt smerom k Patrii. Hrebeňová túra plná výhľadov do tatranských dolín bola zážitkom pre všetkých. Kriváň, celý Slavkovský hrebeň, Furkotský a Štrbský štít, Čubrina, Mengusovský štít, Rysy, Ťažký štít, dvojvrchol Vysokej, Gerlach, Lomnický štít,... Viditeľnosť typická pre takéto jesenné počasie v Tatrách.

Opäť skvelý deň v horách zo skvelými ľuďmi v dobrej nálade na spoločnom lane.