Kros 2016 - Mengusovský štít

Už tradične otvárame sezónu s firmou Kros so všetkým čo k tomu patrí. Tentokrát na Veľkom Mengusovskom štíte (2438m). Párty sa môže začať!

sobota, 18. jún 2016

Každoročne otvárame sezónu stretnutím s milými ľuďmi - kolegami z práce, zamestnancami firmy Kros. Spoločný výstup je viac-menej dôvod na stretnutie a oslavu čohokoľvek - dôvod sa už nájde. Vieme čo nás čaká. Veselá partia, nenáročné tempo vyvážené radosťou z pohybu a spoločný prípitok na vrchole s malým prekvapením.

Tento rok sme sa rozhodli pre Veľký Mengusovský štít (2438m). Začíname na Popradskom plese. Vodcovia sa rozoberú ako teplé rožky, každý v skupine si pozná "toho svojho". Celkovo je trinásť "Krosákov". Päť vodcov a tri skupiny po troch ľudoch, dve skupiny po dvoch ľuďoch.

Rozdeľujeme povinnú výstroj. Maťo s Katkou dostávajú veci odo mňa. Vyrážame. Turistickým chodníkom k najvyššie položenému, najväčšiemu a najhlbšiemu plesu na slovenskej strane Vysokých Tatier - k Hincovemu plesu. Až sem v pohodlnom tempe, nech to neprepálime. Vidno, že prípravu nikto nezanedbal.

Pri plese zopár fotiek, krátky oddych a opúšťame značený chodník. Popod Hincovu vežu, Mengusovské sedlo a Mengusovské štíty. Po krátkom nástupe sa naväzujeme na lano a v skupinách stúpame v technickejšom teréne na šikmú rampu popod stenu Veľkého Mengusovského štítu. Naša skupina ide ako po masle, sme prví. Prichádzame pod technicky najnáročnejšiu časť výstupu. Vychutnávame si technické úseky a sme hore.

Netrvá dlho a sme tu všetci. Párty sa môže začať. Kros opäť nesklamal. Dnes nie je v Tatrách veselšie nikde inde ako tu - na Veľkom Mengušáku.

Tibor, Marek, Kuro, Jano a Martin
Horskí vodcovia