Traverz Ľadových štítov cez Pfinovu kopu

Jeseň. Ráno zima, v severe sneh už po celý deň. Úplne iný svet na slnkom vyhriatej žule. Presne takýto deň nám pripravil 15. september na jednom lane s Robom a Milanom.

piatok, 15. september 2017

Jeseň. Viac-menej stabilné počasie. Ráno zima, v severe sneh už po celý deň. Úplne iný svet je slnkom vyhriata žula. Presne takýto deň nám pripravil 15. september na jednom lane s Robom a Milanom.

Chlapi spali na Térynke. Ranný poklus a stretko okolo 7-mej. Dáme raňajky, vyrážame. Za chvíľu opúšťame turistický chodník smerujúci do Priečneho sedla. Sme na Pfinovej kope. Na seba blembák, sedák a už sa naväzujeme na lano. Dobrodružstvo môže začať. Predná Ľadová škára, Ľadový hrb,... stúpame. Expozícia narastá, výhľady ako z pohľadnice. V severe sa už drží sneh a ľad. Na slnku nás hreje tatrasnká žula. Sme na Malom Ľadovom štíte.

Krátky oddych a ide sa "do ohňa". Krásny a exponovaný kus hlavného hrebeňa smerujúci na hlavný vrchol - Ľadový štít. Vrcholová fotka, niečo zjeme, vychutnáme si výhľady. Zostupujeme cez Ľadového koňa späť na Téeryho chatu.