Bradavica traverzom z Východnej Vysokej

S Jurajom sme absolvovali "klasické" výstupy v Tatrách. Posledné túry sú však "perličky" na ktoré sa teší aj horský vodca. Inak tomu nebolo ani teraz.

sobota, 4. august 2018

Na stretnutie s Jurajom  sa teším každý rok. Milý manželský pár, podobná krvná skupina. Už ani neviem koľko výstupov sme spoločne absolvovali. Každá túra bola zážitkom. Neboli to ani túry ako iné. Boli to vždy stretnutia v horách s čerešničkou v podobe výstupu na vrchol.

Tentokrát sme si zvolili dva vrcholy. Kondične mierne náročnejšie kolečko, no o to lepší zážitok. Od Sliezskeho domu značkou na Poľský hrebeň a odtiaľ na Východnú Vysokú. Vychádza slnko, oddychujeme. Pripravujeme matroš na hrebeňovú túru cez Kupolu, Weszterov štít až na Bradavicu. Stredne náročná túra s pár exponovanejšími miestami. Vzhľadom na mokrú skalu v tienistých miestach musíme byť ostražitejší. S touto partičkou žiaden problém.

Zvodná lávka, hrebeňovku a dva vrcholy máme v kapse. Ešte finále na Bradavicu. Slnko pečie, paráda. Sme na vrchole. Všetci si to užívame. Po chvíli oddychu zostupujeme na pivo na Sliezskom dome. Ďalšie stretnutie, ďalší kamienok do spoločnej fľaše zážitkov. Už dnes sa teším na budúce stretnutie.

Martin, horský vodca IFMGA/UIAGM